Voor de boekenwurm is er niets leuker dan een boek dat je geweldig vond en dat later verfilmd wordt. Wanneer je een boekversie en een filmversie hebt van een bepaald verhaal en beide nog niet gelezen of gezien hebt, kan het een moeilijke keuze worden om te bepalen wat eerst te doen. Als je een boek leest, ga je op in je eigen fantasie en krijg je een eigen beeld van het verhaal. Wanneer je de film ziet, krijg je meteen het beeld voor je te zien, maar is het verhaal vaak minder gedetailleerd. In de afgelopen jaren zijn er heel wat boeken later verfilmd in allerlei soorten genres. In dit artikel vind je een top 5 van boeken die verfilmd zijn.

Nummer 5: The Notebook van Nicholas Sparks

We kennen ongetwijfeld allemaal het verhaal van Noah Calhoun die na WO2 terugkeert naar huis en probeert verder te gaan met zijn leven. Hij heeft er een oud huis gevonden dat hij wil gaan renoveren. In de loop van het verhaal ontmoet hij Allie Nelson met wie hij een geweldig mooie tijd beleeft. Zoveel jaren later is ze verloofd met een rijke advocaat en denkt Noah met weemoed terug aan zijn Allie. Na zoveel jaren komen ze elkaar terug tegen en denken ze terug aan de tijd die ze hebben beleefd. Zal hun liefde van toen het overwinnen of trouwt Allie alsnog met haar advocaat? Een prachtige romantische film naar het boek van de auteur Nicholas Sparks.

Nummer 4: Divergent van Veronica Roth

Dit verhaal gaat over de maatschappij na de grote Oorlog. Het verhaal speelt zich af in Chicago waarin de bevolking wordt gesplitst in 5 groepen. 16-jarigen moet elk jaar kiezen bij welke groep ze willen horen en dit voor de rest van hun leven. Het verhaal gaat over Tris en haar familie. Zij kiezen om bij een groep te horen die anders is dan de wereld waarin zij is opgevoed. Uiteindelijk blijkt dat Tris bij meerdere groepen zou kunnen horen en dit moet ze verzwijgen. Een verhaal waarin moed, kracht en doorzetting centraal staan. Het originele verhaal werd geschreven door Veronica Roth.

Nummer 3: Lord Of The Rings van J.R.R Tolkien

Een van ’s werelds meest bekende boeken die verfilmd zijn, is Lord Of The Rings. Het gaat over de hobbit Frodo die een bijzondere ring in zijn handen krijgt. Deze ring blijkt eigendom te zijn van de duivelse Lord Sauron, eeuwen geleden. De ring geeft macht en kan ervoor zorgen dat iedereen ter wereld zijn slaaf wordt. Dit wil Frodo niet laten gebeuren en dus moet hij een lange reis maken om de ring te kunnen vernietigen. Uiteraard moet hij dit niet alleen doen en krijgt hij hulp van een tovenaar, een elf, een dwerg en nog andere vrienden. Samen gaan zij op pad om het kwaad van de ring te vernietigen. Verfilmd naar de boeken van J.R.R Tolkien.

Nummer 2: Harry Potter en de Steen der Wijzen van J.K. Rowling

Het verhaal gaat over een gewone jongen, Harry Potter die op een dag ontdekt dat zijn overleden ouders tovenaars waren. En niet zomaar tovenaars, machtige tovenaars. Hij ontdekt dat hij zelf ook over magische krachten beschikt en hij gaat in opleiding aan de toverschool. Een film met een magisch avontuur waarin Harry Potter van alles beleeft. Verfilmd naar de bestseller van J.K. Rowling.

Nummer 1: De Hongerspelen van Suzanne Collins

De langverwachte nummer 1 kan bijna niet anders De hongerspelen zijn. Het verhaal speelt zich af in Panem, wat het voormalige Noord-Amerika moet voorstellen. De regering in dit land eist elk jaar opnieuw dat er van de twaalf districten 1 jongen en 1 meisje meedoet een de Hunger Games. Deze deelnemers worden gekozen door loting en moeten hun leven riskeren in een opgezette, gigantisch grote arena. Slechts 1 deelnemer kan overleven en het is een mediaspektakel dat op tv kan gevolgd worden. Katniss Everdeen is een van de deelneemsters uit district 12, nadat ze de plaats in neemt van haar zusje die getrokken wordt bij de loting. Ze is perfect in jagen en dit wordt dan ook haar troef om te kunnen overleven in deze zotte arena. Ze wordt geconfronteerd met leven en dood en liefde en mededogen. Het boek werd geschreven door Suzanne Collins.