Je moet het toegeven: het is leuk om cadeautjes te geven, maar stiekem vinden we het nog veel leuker om cadeautjes te krijgen. Zeker wanneer je totaal geen idee hebt van wat het cadeau zou kunnen zijn, dit maakt het des te spannender. Ben je een echte boekenwurm? Dan is het natuurlijk fijn om een boek cadeau te krijgen. Maar dit is ook een risico, het is niet zo fijn om je cadeautje open te maken en dan een boek te zien dat je totaal niet aanspreekt. Om dit scenario te vermijden geven we een aantal tips om boeken cadeau geven op een fijne manier te doen.

Ken de persoon goed

Boeken cadeau geven is niet altijd gemakkelijk. Wanneer je het verlanglijstje van de persoon kent, is het gemakkelijk om er een boek uit te kiezen en cadeau te geven. Echter weet je niet altijd welke boeken je boekenwurm op zijn lijstje heeft staan. Daarom is het belangrijk om de persoon aan wie je het boek wil geven, goed te kennen en te weten van welke genres hij of zij houdt. Een boek die de persoon totaal niet aanspreekt of waarvan het genre totaal zijn ding niet is, belandt toch alleen maar vanonder in de boekenkast. En dat zou zonde zijn van de centen, toch?

Boek inpakken

Natuurlijk is het fijn om een cadeautje ingepakt aan iemand te kunnen geven. Er is niets leukers dan een cadeautje dat goed ingepakt is te kunnen uitpakken. De spanning en de blijdschap maken het zo fijn. Daarom is het ook fijn dat boeken cadeau geven met wat spanning gebeurt. Je kan het boek dus perfect inpakken, maar vaak is dan al geweten dat het om een boek gaat. Dit kan je zien aan de vorm van het cadeau, de dikte en de zwaarte. Wat extra leuk is, is dat je het cadeau in een ander voorwerp steekt, waardoor de persoon niet meteen doorheeft dat hij een boek cadeau krijgt. Steek het boek bijvoorbeeld in een grote doos of maak er een fopcadeau van. Wanneer je het boek in een grote doos steekt, vul je deze best met wat folie of krantenpapier om te vermijden dat het boek van de ene kant naar de andere schuift en er kreuken in het papier of de kaft komen.

Leuke boeken om cadeau te geven

Uiteraard hangt het ervan af van welk genre de persoon in kwestie houdt, maar er zijn altijd wel een aantal boeken waar je niets verkeerd mee kan doen. Op bol.com vind je bijvoorbeeld een lijstje met boeken die altijd goed zijn om cadeau te doen. Onder andere De Meeste Mensen Deugen van Rutger Bregman staat in het lijstje. Alsook een kookboek van Jamie Oliver, namelijk VEG. Ook De Zin Van Het Leven van Fokke Obbema en Grappig Jammer van Tim Hofman zijn echte aanraders.

Geef een boekenbon cadeau

Wanneer je echt twijfelt of het boek dat je wilt geven wel een succes zal zijn, kan je ook een beetje op safe spelen en gewoon een boekenbon cadeau geven. Toegegeven, het is minder persoonlijk, maar op die manier ben je er wel zeker van dat de persoon in kwestie een goed boek zal hebben. Deze kan je ook op een leuke manier inpakken en je bent er zeker van dat je centen op een goede manier besteedt zullen worden!