Echte boekenfanaten hebben meestal een boekenlijstje liggen waarop ze titels van boeken schrijven die ze echt graag willen hebben. Net als goede voornemens aan het begin van het jaar, kan je ook een boekenlijstje opmaken aan het begin van het jaar. Hier staan dan alle boeken op die je in dat jaar zeker wil kopen. Zo kan je een lijstje maken voor boeken 2020. Hier kunnen verschillende genres opstaan en misschien kan je er eens een boek opzetten van een genre dat je niet meteen aanspreekt. Zo verleg je je grenzen en kan je soms toch nog positief verrast worden. In dit artikel geven we je een aantal boeken mee die in 2020 verschijnen en echt wel de moeite waard gaan zijn om te lezen! Houd dat lijstje dus al maar klaar.

Finse dagen van Herman Koch

In dit boek keert de schrijver terug naar zijn eigen jeugd en zijn periode in Finland. Je zou denken dat het een geweldige periode was, maar dat was het niet meteen. Kort voordien, had hij zijn moeder verloren en zijn reis naar Finland was een poging tot ontsnapping aan zijn vader en zijn nieuwe vriendin. Hij was 19 jaar en ging alleen naar Finland om in een zeer afgelegen plek te gaan wonen en werken. 40 jaar later kijkt hij erop terug en schrijft hij erover. Een prachtige roman over rouw en volwassen worden.

Eindstation Auschwitz van Eddy De Wind

In 2020 zal Auschwitz 75 jaar geleden zijn. De auteur heeft de tijd zelf meegemaakt en schrijft over het lot van de gevangenen in de vernietigingskampen. Eddy De Wind was een arts en bood zich aan als vrijwilliger, omdat hij dacht dat zo zijn moeder uit het kamp zou worden vrijgelaten. Dit bleek echter al te laat te zijn. De tijd vordert en Eddy ontmoet een 18-jarige verpleegster. Ze worden echter gescheiden en in verschillende barakken gezet. Na de oorlog, die ze wonderbaarlijk genoeg overleven, komen ze elkaar weer tegen in Nederland. De Wind schrijft op een manier die nog nooit eerder gebeurd is over Auschwitz.

Doods Geheim van Robert Bryndza

Een beetje luchter en fictiever mag het wel met het zesde deel uit de Erika Foster reeks van Robert Bryndza. Een moeder vindt op een ijskoude ochtend het lichaam van haar dochter doordrenkt in het bloed. Het lichaam is vastgevroren en licht op de weg. Erika Foster moet de zaak oplossen, maar botst daarbij op eigen, pijnlijke herinneringen. Een boek dat weer heerlijk leest en niet weg te leggen is.

Het aanzien van 2019

Tot de boeken 2020 behoort ook Het aanzien van 2019 van Han Van Bree. Hij geeft op een leuke en eigenwijze manier die gekend is, een overzicht van 2019. Verschillende gebeurtenissen, wereldnieuws op zijn manier gebracht. Onder andere de gruwelijke aanslagen op Sri Lanka, de ophef over de Michael Jackson documentaire, IS verslagen, Koningsdag in Amersfoort en Mathieu van der Poel die de Amstel Goldrace wint, komen ter sprake. Een verhelderend boek met een grote vleug humor. Een echte aanrader dus voor wie nog eens wil terugblikken op 2019.

Stille Schreeuw van Angela Marsons

Dit boek wordt het eerste deel van een reeks die spannend en verslavend zal worden. De fans van Robert Bryndza en M.J. Arlidge kijken enorm uit naar dit boek. Een schooldirectrice wordt gewurgd en dit blijkt nog maar het begin te zijn van een reeks gruwelmoorden. Detective Kim Stone gaat aan de slag om de waarheid te achterhalen en komt tot een lugubere ontdekking. De moordenaar van het slachtoffer blijkt al 30 jaar actief te zijn…

Met deze 5 boeken 2020 kan jij je lijstje voor het nieuwe jaar al goed starten!